Itt természetesen a láb azon részére gondolunk, amelyet a stoplis cipő fed. Naponta több óráig rúgják a bőrt, lábuk fokozott terhelésnek és sérülésveszélynek van kitéve, ráadásul nem tehetik meg, hogy a gyógyulásig hanyagolják az edzéseket és meccseket. A podológiai rendelésen legtöbbször leesett, bevérzett vagy gombás körmökkel találkozunk, de sokszor előfordul a megvastagodott, szarusodott köröm is.

Aki még soha nem járt pedikűrösnél vagy podológusnál, joggal teheti fel a kérdést, hogy mire számíthat első látogatása alkalmával? A legfontosabb és sokak számára leginkább megnyugtató tény, hogy egy podológiai központ nagyon komoly fertőtlenítési és higiéniai feltételeknek felel meg. Érkezés után, lábaink felmérése előtt egy 10 perces lábfürdőt vehetünk kellemes és nyugodt körülmények között, ezt tekinthetjük egyfajta ráhangolódásnak is a kezelésre.

A megfelelő otthoni ápolást a lábaink is meg fogják hálálni! Két gyógypedikűrös kezelés között mi is tehetünk lábaink egészségének megőrzése érdekében, de nem mindegy, hogyan, hiszen a bőr minőségére, a lábak igénybevételére, a probléma sajátosságaira figyelemmel tud a szakértő lábápolási termékeket és eljárásokat javasolni. Azonban összegyűjtöttünk három olyan tevékenységet, amelyek rendszeres alkalmazásával gondoskodhatunk lábainkról.

Kényelmetlen cipők, gyűrődő zoknik, fájdalmas benőtt köröm, egy kellemetlen baleset – mind olyan lábproblémákhoz vezetnek, amelyek kezelését szakértő tudja megfelelően ellátni. Az otthoni megoldások sok esetben még rontanak is a helyzeten, így ép lábaink visszanyerése is lényegesen hosszabb időt vesz igénybe.

Itt az ősz, így a szandálok, papucsok a cipős szerkény mélyére kerültek. A most következő hónapokban éppen ezért másfajta törődést igényelnek körmeink is. Nyáron előszeretettel választják a hölgyek a kockakörmöket – kétségtelenül esztétikus látványt nyújtanak a formára igazított és lakkozott körmök – ez azonban csak akkor kedvező körömviselet, ha a lábakat szabadon hagyjuk.

120.000 km. 100.000.000 lépés. Döbbenetes számok, főleg annak fényében, hogy ez ránk, emberekre vonatkozik! Ennyit gyalogol ugyanis egy egészséges ember az élete során. Ez a hatalmas távolság elegendő lenne arra, hogy az Egyenlítő mentén háromszor körbejárjuk a Földet, de ami talán még ennél is érdekesebb, hogy minden lépésnél a testsúlyunk háromszorosa nehezedik a lábunkra.

Kérdése van? Érdeklődik?

Forduljon hozzánk bizalommal!