Kategóriák
Egyéb kategória

Milyen cipőt viseljek, hogy egészséges maradjon a lábam?

Az utóbbi időben egyre többen teszik fel ezt a kérdést – erről tanúskodnak az internethasználók keresései is. A megfelelő lábbeli kiválasztásánál érdemes több  szempontot is figyelembe venni, bízunk benne, hogy ezek Önnek is segítséget nyújtanak a tökéletes lábviselet megtalálásában.

  • A hölgyek előszeretettel választanak magas sarkú szandálokat és cipőket, amelyek kétségtelenül még vonzóbbá teszik őket, mégis érdemes mérlegelni, mikor és mennyi időt töltenek az ízületeket terhelő viseletben. Ha teheti, csak akkor viselje a magas sarkút, amikor valóban muszáj, mindig legyen Önnél kényelmes váltócipő, amely illik az aktuális outfithez
  • Az ideális sarokmagasság 3-5 centiméter, ez biztosítja leginkább a helyes és egészséges tartást.
  • Amennyiben a lapos talpú cipő áll Önhöz legközelebb, akkor használjon olyan talpbetétet, amelynek vastagított a sarokrésze.
  • Próbálja kerülni a hátul nyitott cipőket, hiszen ezek járás közben „kapaszkodásra” kényszerítik a lábujjakat, amely hosszú távon deformációt okozhat.
  • Vegye figyelembe a lábszerkezetét cipővásárlásnál, hiszen az a lábbeli, amely nem illeszkedik tökéletesen a lábra, csak gondot okozhat. Amennyiben szélesebb a lábfeje, mindenképpen kerülje a szűk cipőket, a rendszeresen, hosszú órákig kényszertartásban tartott lábfej is deformitásához vezethet.

Ha lábfájdalmak jelentkeznek, akkor pedig naponta tornáztassa meg azokat, 10-20 percre polcolja fel (a sarok magasabba kerüljön, mint a térd) vagy tusolás után használjon jégzselét vagy hűsítő krémmel masszírozza meg a lábait.