Tehermentesítők

Tehermentesítő készítését és viselését azoknak a pácienseknek ajánljuk, akik lábujj deformitással küzdenek, gondolunk itt például olyan esetekre, mint a harántsüllyedés miatt létrejött kalapácsujj (a 2-es ujj ráhajlik az öregujjra), amely miatt akár bütyök is kialakult. Ezeket a problémákat úgy tudjuk megoldani, ha olyan tehermentesítőt készítünk számukra, amely kényelem érzetet biztosítja bőrbarát módon és védelmet nyújtanak cipő viselése során is. A tehermentesítőink sem allergiát, sem irritációt nem okoznak, ráadásul személyre szabottan készítjük.

Bland Rose
A lágy szilikon nagy rugalmassággal rendelkezik, a Bland Rose-ból ideális tehermentesítő készíthető cukorbetegek számára is. A szilikon paszta állaga stabil, könnyen megmunkálható. Ez az egyetlen szilikon a világon, amely puha, rugalmas, sima, egyenletes tapintású felületet képez a megmunkálás után. Használata rendkívül kényelmes, mosható, fertőtleníthető és azonnal megszünteti a fájdalmat. A benne lévő olajok puhítják a bőrt és segítik regenerálni a megterhelt területet.Ezt a fajta szilikont a láb tehermentesítéséhez készült ortézisekhez használják.

Bland Nature
A bézs színű, igazán ragacsos, puha szilikon nagyon rugalmas és lágy, kiváló mechanikai ellenálló képességgel. Nagyon kényelmes, mosható tehermentesítőket készíthető belőle. Gyógyászati minőségű olaja, a szilikon pigmentek rugalmassága ISO: 9001-es minősítéssel rendelkezik. Ortézisek készítésére használható és 48 órára van szükséges a végleges forma és keménység eléréséig.

Fresco szilikon
A közepes keménységű szilikon paszta nagy rugalmasságú, gyors kötésű, enyhén rózsaszín, rugalmas, nagy ellenálló képességű anyag, amellyel enyhíthetők a statikai deformitások által okozott fájdalmakat. Ezt a szilikont tehermentesítő ortézisek készítésére használjuk. A teljes kikeményedésig 48 óra szükséges.

DUO-10 szilikon
A kétkomponensű anyagot 1+1 arányban dolgozzuk össze és 5 perc alatt elkészült a végtermék, amelynek kikeményedéséhez24 óra szükséges. A tehermentesítő nem irritáló, mosható és újrahasználható.

Szilikon 1400
A kemény szilikon szürke színű, gyorsan keményedő, nagy szakító szilárdságú és rugalmasságú anyag. Ortézisek készítésére használjuk. Végleges keménységét 48 óra alatt éri el.

Orthesil szilikon
A kemény, narancssárga színű, ragacsos szilikont keményortézisek készítésére alkalmazzuuk. Ez az anyag egyáltalán nem rugalmas, ellenben nagyon hosszú az élettartama. Hiányzó ujjak pótlására vagy korrekcióra javasolt. Lágy szilikonnal összedolgozva (Bland-Rose) egy igazán rugalmas, puha, közepesen kemény végterméket kapunk, melynek végleges kikeményedéséhez 48 óra szükséges.

Polymer folyékony szilikon
A félkemény, folyékony szilikon, közepes rugalmasságú. Főként szilikon ortézisek ragasztására használják, valamint szilikon összeragasztáséra alkalmazzák más jellegű anyagokkal, mint pl: tubifoam szivacs bevonására, latex bevonására. Megjelenési formája folyékony, átlátszó, alacsony viszkozitással.

Folyékony szilikon RTV-11504
Nagyon rugalmas, folyékony szilikon, magas tapadási tulajdonsággal. Rugalmas, flexibilis, magas szakítószilárdságú.