Kategóriák
Egyéb kategória

Mire kell figyelni az otthoni lábápolás során?

A megfelelő otthoni ápolást a lábaink is meg fogják hálálni! Két gyógypedikűrös kezelés  között mi is tehetünk lábaink egészségének megőrzése érdekében, de nem mindegy, hogyan, hiszen a bőr minőségére, a lábak igénybevételére, a probléma sajátosságaira figyelemmel tud a szakértő lábápolási termékeket és eljárásokat javasolni. Azonban összegyűjtöttünk három olyan tevékenységet, amelyek rendszeres alkalmazásával gondoskodhatunk lábainkról.

Lábfürdő
Egy lavórba engedjünk kb. 15 centiméternyi kellemesen meleg vizet (téli, hideg időben akár 38 °C fokos is lehet a víz), csepegtessünk bele néhány csepp illóolajat és áztassuk a lábainkat 15-20 percig. Ha felfrissülni szeretnénk, érdemes egy fél citrom levét is belefacsarni.

Radírozás
Amint felpuhult a víz hatására lábunk bőre, az élettelen hámsejtek eltávolítására kímélő talpreszelőt használhatunk, de egy tengeri sós bőrradír is hozzájárulhat a selymes, puha bőrhöz. Ha radírt alkalmaz, ügyeljen rá, hogy egyaránt finoman, kíméletesen dörzsölje át a talpat, a lábfejet és az ujjközöket.

Krémezés
Vannak már kifejezetten lábra való készítmények, amelyek alapos bemasszírozásával hasznos vitaminokhoz és tápanyagokhoz jut a bőr.

Ezt a három lépéses rituálét érdemes hetente egyszer elvégezni a lábak frissességének és pihentségének érdekében, ha pedig biztosra szeretnénk menni, akkor kérjük szakember segítségét, aki lábaink számára a legelőnyösebb termékeket ajánlja.

Ha kérdése van lábai egészségével kapcsolatban, foglaljon időpontot honlapunkon keresztül egy díjmentes állapotfelmérésre!