Kategóriák
Egyéb kategória

Tavaszi lábápolás

Javában dübörög a tavasz, már akadnak olyan napok is, amikor a hőmérséklet megengedi, hogy nyitott lábbelit viseljünk. A hónapokig zárt csizmákba és cipőkbe kényszerült lábak számára eljött a fellélegzés, és egyúttal a speciális ápolás ideje is. Az egészséges és esztétikus körmök, lábfejek, talpak és sarkak érdekében mostanában leginkább otthon tehetünk, azonban békeidőben lábaink szakszerű kezelését érdemes szakemberre bízni.

A téli időszak lábainkon is nyomot hagyhat: bőrkeményedések, a lábkörmök benövései és a lábizzadás is fokozottan jelentkezik, a bőr sokszor kiszárad és kirepedezik.

De mit várhatunk egy esztétikai pedikűrtől? A lábak áztatása a legfontosabb előkészülete a kezelésnek, mely könnyen kezelhetővé teszi azokat a szakember számára. Majd következik a bőrkeményedések eltávolítása, a sarokrepedések ápolása, a körmök tisztítása és formázás, végül pedig a lábak vitaminokban és hatóanyagokban gazdag hidratálása. A pedikűrös már első alkalommal javaslatot tesz arra, mikor érdemes megismételni az eljárás és azt érdemes is megfogadni.

Érdemes tehát a pedikűrös szakember segítségét igénybe venni, a lábaknak jár a rendszeres törődés: a mindennapos tisztálkodás, heti rendszerességgel frissítő, gyógynövényes lábfürdő készítése, a körmök óvatos formázása, esetleg lábradír használata az elhalt hámrétegek eltávolítása érdekében és persze az elengedhetetlen hidratálás.

Abban az esetben, ha lábán probléma jelentkezik és bizonytalan benne, hogyan érdemes kezelni, mit célszerű tenni – akár otthon – forduljon hozzánk bizalommal, a 06 30 158 6036-os telefonszámon állunk rendelkezésére!