Kategóriák
Egyéb kategória

Problémás terület van a lábán? Ne halogassa tovább!

Kényelmetlen cipők, gyűrődő zoknik, fájdalmas benőtt köröm, egy kellemetlen baleset – mind olyan lábproblémákhoz vezetnek, amelyek kezelését szakértő tudja megfelelően ellátni. Az otthoni megoldások sok esetben még rontanak is a helyzeten, így ép lábaink visszanyerése is lényegesen hosszabb időt vesz igénybe.

„Nincs idő a halogatásra!” – mondja Teicht Katalin podológus, aki évtizedek óta a lábak szépítését, gyógyítását tekinti hivatásának. „A lábon jelentkező rendellenességeket nem szabad szégyellni, sokan nem is gondolnák, mennyien küzdenek podológus által könnyen kezelhető tünetekkel. A gombás körmöt például nem lehet otthoni ápolással gyógyítani, mert először a beteg körömrészt kell letisztítani ahhoz, hogy az ecsetelő használjon. E nélkül a gomba spóra megmarad és a körmöt azonnal visszafertőzi. A régen kialakult körömgombát összetetten tudjuk kikezelni, ehhez szakorvost is bevonunk a gyógyítás folyamatába. Az ugyanis tévhit, hogy az elhanyagolt higiénia miatt alakulnak ki ezek a problémák, ezért mindenkit arra biztatok, ha gondot észlel bármelyik lábán, forduljon szakemberhez, mert szinte minden esetben megnyugvással tölti el a pácienst, ha tudja, milyen folyamat veszi kezdetét és látja, milyen szép eredményeket érünk el kezelésről kezelésre.”

Kétségtelen, hogy vannak olyan betegségei a lábnak, amelyek hosszabban tartó terápiát igényelnek, ez azonban elengedhetetlen a teljes gyógyulás érdekében. Azok a körmök például, amelyek valamilyen sérülést szenvedtek, a köröm levegősödése miatt pedig megtelepedik rajta a gombaspóra, a rendszeres kezeléseknek köszönhetően gyönyörűen újraképződik az immár egészséges köröm, ezzel párhuzamosan pedig búcsút inthetünk a gomba spóráknak is.

Ha kérdése van lábai egészségével kapcsolatban, foglaljon időpontot honlapunkon keresztül egy díjmentes állapotfelmérésre!