Kategóriák
Egyéb kategória

Podologia – a lábak egészségének szolgálatában

A lábproblémák gyógyítása és kezelése komoly tudást és gyakorlati tapasztalatot igényel, ezért már Magyarországon is képeznek olyan szakembereket, akik kifejezetten a lábakat érintő egészségügyi panaszokon tudnak segíteni. A podológia, vagyis a lábgyógyászat képviselői, a podológusok olyan problémákkal foglalkoznak, mint a hyperhidrózis, fekélyek, benőtt és gombás körmök, tyúkszem és kallusz, szemölcsök, száraz vagy akár a repedezett sarkak.

A podologia kiemelten foglalkozik a sportolók sérült lábával, valamint a diabéteszes lábbal, amely sajnos egyre többeket érint és kifejezetten szakszerű kezelést, ellátást igényel. A szakterületek közé sorolható a deformált lábujjak (pl. kalapácsujj) speciális tehermentesítése is, amely a mindennapi életet teszi komfortossá és lényegesen egészségesebbé.

Amennyiben a probléma bonyolultsága megkívánja, úgy ortopéd szakorvos vagy bőrgyógyász bevonásával készül terápiás javaslat. 

A podológus szakember olyan rendellenességeket is diagnosztizál, amelyek akár születésünk óta kísérnek minket, akár valamilyen trauma miatt alakultak ki. Képes meghatározni a fennálló rendellenesség hatását a térdre, csípőre vagy gerincre is, feltárja a lábfájdalom hátterében álló tényeket, amelyekért a láb és gerincoszlop „hibája” tehető felelőssé.

A minél korábban felismert elváltozások időben történő kezelése jelentős mértékben javítja a közérzetet, az életminőséget és nem utolsó sorban megakadályozhatja további ortopéd jellegű problémák kialakulását.

Ha Ön is úgy dönt, hogy a lábai egészségét érintő kérdéseivel szakemberhez fordul, a Pologia Medical Center szakértő munkatársai készséggel állnak az Ön szíves rendelkezésére.