Kategóriák
Egyéb kategória

Mit használjunk az otthoni lábápolás során?

Ezekben a hetekben rengeteg kérdést kapunk vendégeinktől, melyek szinte egytől egyig arra irányulnak, mit tehetnek, két kezelés között az otthoni lábápolás érdekében?

Következzen most néhány univerzális tipp, amelyekkel Ön is sokat tehet lábai ápoltsága és egészsége érdekében:

  • Az otthoni lábápolás abban nem különbözik a pedikűrös kezeléstől, hogy az első lépés mindig a lábfürdő elkészítése. A lábfürdő legyen nyugtató hatású, amely csökkenti a láb esetleges duzzadtságát. A kellemesen meleg – nem túl forró vízbe – tehetünk néhány csepp mentol-, árnika- vagy rozmaringolajat is, melyek egytől egyig gyulladás-gátló hatásúak, serkentik a vérkeringést és felfrissülést hoznak a lábaknak. A lábfürdő során a lábkörmök is felpuhulnak annyira, hogy könnyebben és sérülés mentesebben lehessen levágni.
  • Amennyiben lábradír is van otthon, azt is érdemes alkalmazni a már alaposan beáztatott lábakon, így a bőrkeményedés mértéke is csökkenthető a talpon és sarkon.
  • A lábfürdőt körültekintő szárítással zárjuk: fontos, hogy tökéletesen szárazra törüljük a lábat, különös tekintettel az ujjközökre, hiszen a gombásodás legtöbbször itt indul el.
  • A hidratálásra is ügyeljünk! Erre a célra a testápoló krémek is alkalmasak, de használhatunk kifejezetten lábápoló készítményeket is.
  • Sokan panaszkodnak tavasszal – nyáron lábizzadásra, amelyek ma már hatékonyan kezelhetők az erre a célra kifejlesztett krémekkel.
  • És végül az éjszakai lábgörcs vagy zsibbadás megszűntetésére is hoztunk jó tanácsot: görcs esetén száraz szivaccsal vagy erősebb kefével dörzsöljük át a lábat. A masszírozást a lábfejnél kezdjük, majd lassan haladjunk a comb felé. A lábikra görcsölésén segíthet a korpafüves fürdő is vagy a szárított kaporfüvet kendőbe töltve a fájó testrészre helyezhetjük.

Itt szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy a szakszerű kezelést igénylő lábproblémákat kizárólag szakember bevonásával célszerű elvégezni. Amennyiben kérdése merül fel, keressen minket akár telefonon, akár e-mailben, így legalább egy ingyenes konzultáció keretében adhatunk Önnek tanácsot!

Telefonszám: 06 30 158 6036 E-mail cím: podologiamc@podologiamc.hu