Kategóriák
Egyéb kategória

Miért izzad a lábunk ősszel is?

Hiába múltak el a forró, nyári napok, a lábai továbbra is izzadnak?


Nos, az izzadásnak két fő típusát különböztetjük meg: a hő és a pszichikai hatásra jelentkezőt, de izzadással jár – többek között – a nehéz fizikai munka, a túlzott alkohol fogyasztás, a túlsúly, a cukorbetegség, a pánikbetegség, a pajzsmirigy probléma vagy a szívelégtelenség is. Abban az esetben, ha az izzadás lábon jelentkezik túlzott mértékben, akkor a nem megfelelő cipőt vagy zoknit lehet sejteni a háttérben, bár kétségtelenül hajlam kérdése is lehet.

A lábizzadással azért érdemes vigyázni, mert a gombás fertőzések melegágyának tekinthető, ugyanis a felázott és felpuhult bőr a kórokozók elszaporodásának enged teret. A zsírsavképző baktériumok bomlástermékei pedig a kellemetlen szagért felelnek, ráadásul ezeken a területeken több szemölcs is képződik.

A lábizzadás enyhébb formája az, amikor a talp felületén csillogás figyelhető meg. Ha viszont konkrét izzadságcseppek formájában jelentkezik, akkor súlyosabb problémára gyanakszunk.

A kezelési módként leggyakrabban az ún. iontoforézis kezelést ajánlják a szakemberek, amely révén galvánáram segítségével juttatnak gyógyszereket és gyógyhatású készítményeket a talpba, meggátolva ezzel az izzadságmirigyek túlműködését.

Amennyiben az enyhébb izzadás is kellemetlenséget okoz, érdemes megfelelően szellőző lábbelit és zoknit viselni, elengedhetetlen a rendszeres tisztálkodás és ajánlott professzionális, izzadásgátló lábkészítmények használata is.

Ha kérdése van lábai egészségével kapcsolatban, foglaljon időpontot honlapunkon keresztül egy díjmentes állapotfelmérésre!