Kategóriák
Egyéb kategória

Látott már focista lábakat?

 Itt természetesen a láb azon részére gondolunk, amelyet a stoplis cipő fed. Naponta több óráig rúgják a bőrt, lábuk fokozott terhelésnek és sérülésveszélynek van kitéve, ráadásul nem tehetik meg, hogy a gyógyulásig hanyagolják az edzéseket és meccseket. A podológiai rendelésen legtöbbször leesett, bevérzett vagy gombás körmökkel találkozunk, de sokszor előfordul a megvastagodott, szarusodott köröm is.

Az elhanyagolt körmök fokozott veszélyt jelentenek, hiszen felülfertőződés vagy egyéb bakteriális fertőzés is kialakulhat. Ilyen esetekben a gombafaj laboratóriumi vizsgálata is fontos lenne, így valóban a leghatékonyabb kezelésben tudjuk részesíteni pácienseinket. Sportolók esetében is előfordulhat olyan láb deformitás, amely tehermentesítő készítésével orvosolható, így kontrollálva a problémát. Természetesen az olyan sérülések sem ritkák, amelyek a sérült rész eltávolítását, esetleg gyógykötözést igényelnek. Ezek a fertőzések a fokozódó fájdalom mellett gyakran erős szaggal is felhívják magukra a figyelmet, ezért a szaporodó baktériumok tehetők felelőssé.

Sportolók lábainak szakszerű kezelése mellett ajánlott olyan pamut zoknit választani, amely jól szívja a nedvességet és edzés közben is szárazon tartja a lábat. Tisztálkodás után alaposan törüljük szárazra a lábakat, kiemelt figyelmet szentelve a lábujjközökre, de a körmök rendszeres vágása, valamint a lábra jól illeszkedő cipő viselete is segíthet az egészség megóvásában.

Ha kérdése van lábai egészségével kapcsolatban, foglaljon időpontot honlapunkon keresztül egy díjmentes állapotfelmérésre!