Kategóriák
Egyéb kategória

Benőtt a körmöm! Most mit tegyek?

A körömbenövés bizony kellemetlen és fájdalmas probléma, mely jellemzően a nagylábujjon jelentkezik, de bármely más lábujjnál is előfordulhat. Mint minden egészségügyi panasz esetén, itt is a megelőzés ajánlott, hiszen még mindig jóval könnyebb, mint a kezelése.

Amikor a lábujj köröm szabad széle belevág a bőrbe a körömágynál vagy a végénél, akkor beszélünk benőtt körömről. Esetenként a körömbenövés gyulladáshoz is vezethet, sőt, akár nagyobb területre is kiterjedhet, a seb pedig gennyedzővé válhat. Ilyenkor kifejezetten ügyelni kell arra, hogy az elfertőződés veszélyét kerüljük, csökkentsük a minimálisra, ezért feltétlenül kérjük szakember véleményét, segítségét.

Sokan nem tudják, de köröm benövéshez vezethetnek a nem megfelelő lábápolási szokások, a túl szűk, szoros cipő viselete, vagy ha akut sérülés történik a körmön vagy a köröm környékén. A statisztikai adatok alapján pedig a legérintettebbek a középkorú férfiak.

A körömbenövés kialakulását a fentieken túl a köröm alapformája is befolyásolhatja, hiszen egyes formáknál gyakrabban fordul elő a probléma.

A címben jelzett kérdésre pedig a válaszunk az, hogy bízza szakemberre a benőtt köröm kezelését, ugyanis a szakszerű ellátás nélkülözhetetlen a tökéletes javulás érdekében.

A Podologia Medical Center szakértő csapata igyekszik segítséget nyújtani minden felmerülő kérdés esetén!