Kategóriák
Egyéb kategória

Nyári lakktrendek lábra

Ahogy melegszik az idő, úgy kívánkoznak lábaink is a zárt cipők világából újra a nyitott lábbelikbe. Igen ám, de ilyenkor merül fel a kérdés, hogy a szemet gyönyörködtető körmökkel mit kezdjünk? A Podologia Medical Center szakértő pedikűrös csapata hasznos ajánlásokat fogalmazott meg lábunk körmeinek festésével kapcsolatban.

Nagyon sokan tették le a voksukat a gél lakkozás mellett, amely valóban tartós megoldás lehet, azonban arra hívták fel a figyelmet, hogy a gél lakkozás alkalmával néhány hét után nem elegendő lecsiszolni a lakk réteget, hanem ajánlott az egész köröm felületet megtisztítani és ellenőrizni, nem levegősödött-e be a köröm, valamilyen mechanikai sérülés miatt nincs-e bekékülve, belilulva, röviden, hogy körmeink épek és egészségesek-e? A sérült körmön ugyanis nem tanácsos gél lakkfelülettel ellátni, először jöjjön helyre a köröm, és ha a pedikűrös gyógyultnak nyilvánította, jöhet az újabb lakkozás.

A lakkozást minden esetben célszerű egy színtelen alap géllel ellátni, erre jöhet a választott színréteg az esetleges mintázatokkal.

A szakértők megjegyzik, hogy a sima, klasszikus lakk is lehet ugyanolyan tartós, mint a gél lakk, ha szakszerűen készül a pedikűr, akkor ez a megoldás sem válik sérülékenyebbé, ráadásul eltávolítani is lényegesen könnyebb.

Akik rendszeresen olyan sportot űznek, amely a lábakat is igénybe veszi, különösen javasolt a sima lakk használata, hiszen ha például futni megy valaki, a cipőben erősebben megnyomódik a gél lakk által megkeményített köröm, sokkal hamarabb sérülést szenved, ellenben egy olyan körömmel, amely a sima lakkozás révén megőrzi a rugalmasságát.

A Podologia Medical Centerben nap mint nap arra törekszünk, hogy vendégeink maximális megelégedésére végezzük a dolgunkat, tanácsot szívesen adunk a nyári körömtrendeket illetően, de természetesen a döntés minden esetben az Öné!