Kategóriák
Egyéb kategória

Ezt ne kövesse el a zártcipő szezonban!

Itt az ősz, így a szandálok, papucsok a cipős szerkény mélyére kerültek. A most következő  hónapokban éppen ezért másfajta törődést igényelnek körmeink is. Nyáron előszeretettel választják a hölgyek a kockakörmöket – kétségtelenül esztétikus látványt nyújtanak a formára igazított és lakkozott körmök – ez azonban csak akkor kedvező körömviselet, ha a lábakat szabadon hagyjuk.

Amint beköszönt a zártcipők szezonja a körmöket javasolt oválisra reszelni, így nem tesszük ki azokat olyan nyomásnak, amely körömbenövéshez, vadhús képződéshez, gyulladáshoz vagy gombásodáshoz vezet.

Aki elmulasztja ezt a „váltást”, annak a nagyujj körmének szabad szélei könnyen megnyomódnak és fellevegősödnek, tehát a köröm könnyebben sérül meg és gomba spórák is megjelenhetnek. A gombás köröm kezelése pedig több hónapot is igénybe vehet.

Az sem szerencsés, ha az őszi-téli lábbelikhez nylon harisnyát veszünk fel, mivel lábizzadást válthat ki, tehát akár orrfacsaró szagok okozhatnak kellemetlenséget, ezért válasszunk helyette pamut zoknit vagy harisnyát.

Ha Ön sportolni megy, vigyen magával váltó zoknit, semmiképpen ne maradjon az izzadt, ezáltal nedves darabban, amely baktériumok megtelepedésének és szaporodásának melegágya lehet.

Új lábbeli vásárlását tervezi? Törekedjen arra, hogy a választott cipő vagy csizma tökéletesen illeszkedjen a lábára, hiszen a fél számmal kisebb és az egy számmal nagyobb is okozhat nem várt kellemetlenséget.

Esztétikai szempontból és a komfortérzet növelése érdekében is javasolt havonta egyszer látogatást tenni a pedikűrösnél, aki minden szükséges teendőt elvégez, hogy lábai ne szenvedjék meg az őszi-téli hónapokat sem!

Ha kérdése van lábai egészségével kapcsolatban, foglaljon időpontot honlapunkon keresztül egy díjmentes állapotfelmérésre!