Kategóriák
Egyéb kategória

A pedikűr nem csak az esztétikáról szól

Ma az emberek – főleg a nők – többsége lényegesen többet és rendszeresebben költ fodrászra, sminkesre vagy manikűrre, mint pedikűrre. Pedig a lábak legalább ugyanannyira megérdemlik a törődést, mint testünk bármely más része. A pedikűr napjainkban méltatlanul mellőzött terület, sokan bele sem gondolnak, hogy a lábaink nap mint nap cipelik teljes súlyunkat, ráadásul a hideg idő beköszöntével zárt cipőkbe, csizmákba és bakancsokba zárjuk őket, így könnyen kiszárad vagy kirepedezik a láb bőre. Ugyan sokan próbálnak otthoni módszerekkel törődni lábaik szépségével, mégsem összehasonlítható laikus munkánk eredménye egy professzionális szakemberével.

Havonta egyszer egy esztétikai pedikűrt mindannyiunk lába megérdemel! És a mindannyiunk alatt a férfiakat is értjük, hiszen a profi odafigyelés és ápolás mindkét nemnek jár. Ma már az sem lehet kifogás, hogy munkánk, elfoglaltságaink miatt nem jutunk el a specialistához, hiszen a legtöbben arra törekednek, hogy rugalmas nyitva tartásukkal minden felmerülő igényt kielégítsenek.

Egy kellemes (10 perces) nyugtató, relaxáló lábfürdő után szinte teljesen ellazult állapotban adjuk át magunkat a pedikűrösnek, aki – többek között – gondosan eltávolítja az esetleges bőrkeményedéseket, formázza, szépíti a körmöket és olyan ápoló készítményekkel látja el, amelytől lábunk bőre bársonyosan puhává és frissé válik. Az elhalt hámrétegek, a bőrkeményedések, a helyesen és szakszerűen ellátott körmök bizony olyan későbbi bosszúságoktól kímélnek meg minket, mint a körömbenövés vagy akár a tyúkszem.

Természetesen igénytől függően körmeink lakkozását is kérhetjük, melyet szintén érdemes szakértő kezekre bízni lábaink maximális igényessége érdekében.
A lábak egész évben történő karbantartása nem csak esztétikai, hanem adott esetben mozgásszervi szempontból is fontos!