Kategóriák
Egyéb kategória

Prevenció a lábápolásban

Átlagosan 8000 lépést teszünk meg egy nap, ez idő alatt pedig lábaink hordoznak minket hűségesen testsúlyunk nyomása alatt. Persze ehhez szükséges az emberi szervezet páratlan működése is, hiszen a csontok, izmok, inak, idegek és vérerek mintha egy összeszokott zenekar művészei lennének, olyan finomra hangoltan működnek, biztosítva ezáltal a  teherbírást.

Azonban ha ez az összhang bármilyen okból kifolyólag megbomlik, ortopéd deformitások alakulhatnak ki, megbetegedhetnek a lábat ellátó verőerek, károsodhatnak az idegek, a fokozott nyomásnak kitett területeken pedig a bőr vagy a bőr alatti szövetek kóros elváltozást mutathatnak. Így aztán nem csoda, ha sebek képződnek, amelyek komolyabb esetben felül is fertőződhetnek.

Az egészséges emberek egészséges lábai mellett azonban gondolnunk kell azokra is, akik olyan betegségben szenvednek, amelyek a lábon kialakuló szövődményekkel járnak, ilyenek például a cukorbetegség és az érszűkület. Esetükben fokozott óvatosságra, odafigyelésre és szakmaiságra van szükség, ezért az otthoni lábápolás helyett jobban teszi, ha szakemberre bízza magát.

Egészséges lábak esetében alapos és gondos lábápolással a bajra figyelmeztető jelek könnyen elháríthatók, bár itt sem érdemes saját tehetségünkben bízni. A precíz és professzionális lábápoló pedig nem csak lábait teszi rendbe, de ápolási tanácsokkal is ellátja, hogy azok továbbra is legfőbb támaszai legyenek!

Ha kérdése van lábai egészségével kapcsolatban, foglaljon időpontot honlapunkon keresztül egy díjmentes állapotfelmérésre!