Kategóriák
Egyéb kategória

Önnek veszélyes a munkája lábaira?

Gondoljunk csak a felszolgálókra, nővérekre, ápolókra, építőmunkásokra vagy gyári dolgozókra, akik munkájukból adódóan egész nap „talpalnak”, vagyis legkomolyabb igénybevételnek a lábaik  vannak kitéve. Ugyanez igaz a profi sportolókra, akik hivatásként űzik a választott sportágat, közülük is érdemes kiemelni a futballistákat, a futókat és a távolugrókat. 

Mindannyiukban az a közös, hogy zárt lábbelijükben végzik munkájukat, sok esetben azonban cipőjük vagy bakancsuk sem tud érdemi védelmet nyújtani számukra, így a talp, a sarok, a lábfej és a körmök is sérülhetnek. A láb terheltsége részben a súlyunk, részben pedig az ehhez képest mérhető erőfeszítések függvénye, de abszolút értékben is sok a több órás, egyoldalú igénybevétel.

Elég egy erősen megrúgott labda, egy acélbetétes bakancs vagy egy szélsebes sprint és kész lehet a baj. A munkából adódó lábsérüléseket nem érdemes elhanyagolni, mert adott esetben komolyabb problémát okozhat, és hosszadalmas kezeléssel lehet csak helyrehozni. Akár egy körömsérülésről van szó, amely gombás fertőzést kapott, vagy egy kisebesedett lábfejet nem látunk el szakszerűen, a probléma csak fokozódhat.

Ilyen esetekben végképp nem lehet luxus, hogy podológus szakember segítségét kérjük, aki minél korábbi stádiumban látja a sérült lábat, annál ritkább kezelési gyakorisággal vethet véget a kellemetlenségeknek.

Az Ön lábai is szenvednek munkájától? Ne vegye félvállról a gondoskodást, bízza szakértő kezekre lábait! 

Ha kérdése van lábai egészségével kapcsolatban, foglaljon időpontot honlapunkon keresztül egy díjmentes állapotfelmérésre!