Kategóriák
Egyéb kategória

Legyünk igényesek lábainkra!

Lábaink ápolása nem évszakhoz kötött, így az őszi-téli hónapokban is célszerű figyelmet szentelni alsó végtagjaink szépségére és egészségére. Kétségtelenül egyre több terméket forgalmaznak házi lábápolás céljából, azonban a pedikűrös professzionális munkáját egyik sem tudja kiváltani. A szakemberek szerint optimális esetben havonta egyszer érdemes elmenni egy esztétikai pedikűrre, a két alkalom között pedig otthonunkban is sokat tehetünk lábainkért, így még, ha a hidegben nem is láttatjuk őket, önbizalmunknak mindenképpen jót fog tenni az ápolt lábak érzése!

Megajándékozhatjuk lábainkat egy pár perces, gyógynövénykivonatokat tartalmazó krémes masszázzsal, amelyért végül az egész testünk hálás lesz, vagy egy kis gimnasztikával tartsuk fitten őket úgy, hogy talpunk alatt egy üvegpalackot görgetünk.

Egy fárasztó nap végén persze hajlamosabbak vagyunk otthon bekuckózni, azonban a nyugalomban töltött estékre egy meleg lábfürdő teheti fel a koronát. Ugye, emlékszik még Ön is, amikor gyermekkorunkban nagymamánk is rendszeresen alkalmazta a varázslatos lábfürdőt? Nos, ezt a szokást érdemes tovább éltetni!

A lábfürdő nem csak melengeti, de frissíti is a lábakat! A tökéletes vizet finom illóolajjal vagy professzionális lábfürdősóval készítheti el.
A fürdőt érdemes bőrradírral zárni, így a lábfejeket, talpat és sarkat alaposan átdörzsölheti, és az elhalt, felszíni bőrszövetektől is megszabadulhat – figyelje meg, milyen kellemes tapintása lesz utána lábainak!

Az esti szeánsz zárásaként válasszon olyan ápoló és hidratáló lábkrémet, amely nem csak a száraz bőr okozta kellemetlenségeket enyhíti, hanem felfrissíti lábait. Hogy biztosan a lábának megfelelő készítményeket használja, erről is kikérheti szakember tanácsát!