Cranio-sacralis masszázs

Módszer alapját az agyi-gerincvelői folyadék(Liquor) termelődésének, áramlásának, pulzálásának és elnyelődésének ritmusa szolgálja, mely egyike természetes biológiai ritmusainknak. Ugyanúgy kitapintható, mint a pulzus és érezhető, mint légzésünk ritmusa.

Vizsgálat során megfigyeljük, hol találunk feszültségmintákat a testben. A kezelésben az egész test részesül, nem csak a cranio sacralis rendszer. Mindennek, ami történt és történik velünk a fogantatástól kezdve lenyomata van a testben. Ezek a traumák lehetnek megélt események, fizikai vagy emocionális eredetűek, melyek blokkokként érzékelhetőek és a nem tudatos szinten tároljuk.

Azok a traumákként megélt történések, érzések, amelyeket az ember tudat alattija megoldhatónak érzékel saját maga számára a kezelések során, a mélyéről a felszínre áramlanak, így rálátással érezhetővé válik, illetve esély nyílik a páciens számára, hogy a kezelések és a harmonizálás során egy kialakult, immár egyensúlyi állapotban már megoldható fizikai szinten az életünkben. Ez megnyilvánulhat az élet történéseiben és az emberi kapcsolatok szintjén egyaránt.

Ez a masszás segítséget nyújthat bizonyos viselkedési mintáink felismerésében, amelyek nem jól működnek, így lehetőségünk nyílik változtatásra (pl.: az előző generációktól átvett viselkedési minták).

Képessé válhatunk mind az érzelmi, mind pedig a fizikai blokkjaink feloldására, ami egy harmonikus életminőséget tesz lehetővé a rendszeres cranios sacralis masszás következtében.

Ez a kezelés támogató jellegű, amellyel a páciensnek segítünk, hogy visszanyerje tudatos kapcsolatát a testével és ráébredjen, hogy mennyire fontosak a testünkben zajló folyamatok jelzései és tünetei belső énünk között.

A traumák okozta tünetek idővel fizikai elváltozásokat és betegségeket okozhatnak.

A cranio sacralis masszás története:

Dr. John Upledger amerikai osteopatha orvos által felállított csoport egy 1975-től 1983-ig tartó kutatással bebizonyította, hogy a koponya csontjai közötti varratok nem tartalmaznak elcsontosodott szöveteket, közöttük nincs fix összekötés, hanem életünk során állandó mikro mozgásban vannak, ezért finoman elmozdíthatók és a csontokon belüli hártyarendszer, valamint a benne lévő folyadék is mozgatható. Dr. John Upledger cranio sacralis rendszernek nevezte el kidolgozott módszerét.

Kinek javasolt?

Alapvetően minden korosztálynak javasolt, aki tudatosan szeretne élni és a testi tüneteket megelőzve egyensúlyba szeretné hozni fizikai testét. A módszernek ismert mellékhatása nincsen.

Milyen ruházat viselete ajánlott a kezelés során?

Mindenképpen kényelmes ruha viselete javasolt, átöltözésre is lehetőséget biztosítunk

Rendelési idő:

Megegyezik a Podológia Medical Center rendelési idejével.